تفاوت هادر اکسترنال و اینترنال

خلاصه

در این مقاله برآنیم تا شما را با تفاوت هارد اکسترنال و اینترنال آشنا سازیم. اگر در طول روزهای اخیر، به هر دلیل نیازمند آن شده اید که حافظه دستگاه مورد استفاده تان را ارتقاء دهید، بهتر است پیش از اقدام به این کار با هاردهای اکسترنال و اینترنال، تفاوت هارد اکسترنال و اینترنال، کاربرد هر یک از آنها و در نهایت مدلها و برندهای موجود از هر یک، آشنا شوید.

۱۴۰۰ يکشنبه ۹ آبان
547بازدید
KeyTech

در این مقاله برآنیم تا شما را با تفاوت هارد اکسترنال و اینترنال آشنا سازیم. اگر در طول روزهای اخیر، به هر دلیل نیازمند آن شده اید که حافظه دستگاه مورد استفاده تان را ارتقاء دهید، بهتر است پیش از اقدام به این کار با هاردهای اکسترنال و اینترنال، تفاوت هارد اکسترنال و اینترنال، کاربرد هر یک از آنها و در نهایت مدلها و برندهای موجود از هر یک، آشنا شوید.

اگر اندک آشنایی با زبان انگلیسی داشته باشید، می توانید از طریق نامِ همین هاردها، به تفاوت میان آنها پی ببرید. هارد اکسترنال (خارجی) همانگونه که از نام آن پیداست، در خارج از دستگاه مورد استفاده قرار می گیرد؛ برخلاف هارد اینترنال (داخلی) که در درون دستگاه مورد استفاده قرار می گیرد. به طور کلی هارد اکسترنال و اینترنال تفاوت کاربردی چندانی ندارد و در عملکرد نیز بسیار شبیه به هم هستند. در بخش های آتی به تفاوت این دو هارد بیشتر خواهیم پرداخت.

تفاوت هارد اکسترنال و اینترنال
بررسی تفاوت هارد اکسترنال و اینترنال
آشنایی با با کاربرد هر دو هارد، می تواند بهترین کمک کننده در درک تفاوت هارد اکسترنال و اینترنال باشد. بنابراین در این بخش به ویژگی های هر هارد و قابلیت های آن خواهیم پرداخت.

هارد اینترنال (Internal HDD):
نخستین تفاوت هارد اکسترنال و اینترنال محل جایگیری آنهاست. اگر کاربر کامپیوتر یا لپ تاپ باشید حتما می دانید که در درون دستگاه مورد استفاده تان یک هارد وجود دارد. این هارد، همان هارد اینترنال است. هارد اینترنال یا همان دیسک سخت، بزرگترین حافظه جانبی موجود در کامپیوتر یا لپ تاپ است که تقریباً تمامی داده‌ها از جمله سیستم عامل، فایل‌ها، برنامه‌ها و … روی آن قرار می‌گیرند. هارد‌دیسک‌ها معمولا به اندازه یک کتابچه با اندازه‌های بین ۳٫۵ تا ۶ اینچ اما سنگین‌تر و سخت‌تر هستند. هارد اینترنال یک وظیفه دارد و آن حفظ دائمی داده‌ها است. هر داده دیجیتالی و اطلاعاتی که برای ذخیره سازی به هارد دیسک ارسال می‌شود، تا زمانی که حذف نشود در مکان خود باقی خواهد ماند.

البته ممکن است شرایط محیطی نیز در از بین رفتن این داده‌ها اثر بگذارد. شما می توانید هارد اینترنال خود را به کامپیوترهای متعددی وصل کنید؛ اما باید این را بدانید که هارد اینترنال برای جا به جایی مداوم و مکرر ساخته نشده است و این همان بارزترین تفاوت هارد اکسترنال و اینترنال است. باز کردن و بستن هارد داخلی درون کیس، به مراتب زمان بیشتری را از شما خواهد گرفت. همچنین این کار مشکلات و دردسرهای خاص خود را دارد.

هارد اکسترنال (External HDD):
پیش از این ذکر شد که نخستین تفاوت هارد اکسترنال و اینترنال، مربوط به محل جایگیری‌شان است. بر خلاف هارد اینترنال که در درون دستگاه جای دارد، هارد اکسترنال در خارج از دستگاه مورد استفاده قرار می گیرد و ارتباط آن با دستگاه توسط یک کابل رابط انجام می پذیرد و به پورتی مثل USB یا اترنت متصل می شود. هاردهای اکسترنال قابلیت جابجایی دارند و پس از انتقال داده ها به این هاردها، کاربر می تواند به هر کجا که بخواهد آنها را با خود ببرد. البته در زمان جابجایی، هاردهای اکسترنال، نیاز به مراقبت ویژه دارد و می بایست از ورود هر گونه ضربه به آنها جلوگیری کرد. هاردهای اکسترنال معمولاً در دو نوع پاسپورتی (کوچک) و رومیزی (بزرگتر از پاسپورتی) تولید می شوند.

دلیل تفاوت در سایز این دو هارد، میزان حافظه آنهاست که برای مثال در هارد رومیزی گاه به دو ترابایت نیز می رسد. هارد اکسترنال رومیزی یا همان دسکتاپ برای کسانی که نیازی به جابجایی هارد اکسترنال خود ندارند، گزینه بسیار مناسب و کارآمدی است و به نوعی دستگاه ذخیره ساز مطمئن تری را برای ذخیره اطلاعات خود استفاده نموده اند. سرعت تفاوت هارد اکسترنال و اینترنال مورد دیگری است که در بخش بعدی به ان خواهیم پرداخت.

هارد اکسترنال (External HDD)
تفاوت هارد اکسترنال و اینترنال در سرعت انتقال داده
مورد دیگری که در تفاوت هارد اکسترنال و اینترنال می توان به آن توجه کرد، سرعت این دو در انتقال داده است. برخی کاربران، به غلط تصور می کنند که به دلیل اینکه هارد اکسترنال خارج از کیس و در باکس کار می کند، سرعت بیشتری دارد که این تصور، تصور اشتباهی است و این دونوع هارد دیسک از نظر نوع کارکرد هیچ نوع تفاوتی با یکدیگر ندارند. در هارد اینترنال، به دلیل اینکه از کابل SATA برای اتصال هارد دیسک به کامپیوتر استفاده می شود، سرعت انتقال اطلاعات بالاتر است.

کابل USB و Firewire سرعت کمتری نسبت به کابل SATA دارند و بنابراین با سرعت کمتری اطلاعات به آنها منتقل می شود. سرعت رابط‌های SATA در انتقال اطلاعات بی‌شک بیشتر از سرعت کابل‌ها و رابط‌های USB و Firewire است. البته یک رابط جدید به نام eSATA به هارد درایو های External اضافه شده است که این امکان را به آنها می دهد که بتوانند با سرعت SATA با سیستم تبادل اطلاعات کنند. اما نکته ای که در ارتباط با این رابط وجود دارد ان است که استفاده از eSATA یعنی داشتن یک کابل برق جدا برای هارد درایو و این برای بسیاری از تولید کنندگان هارد درایو در دنیا قابل پذیرش نبوده است.

مرکز بازیابی اطلاعات
مرکز بازیابی اطلاعات در طول سال های اخیر به دلیل استفاده از پیشرفته ترین تجهیزات ریکاوری و همکاری با برترین اساتید این حوزه موفق به ارائه بالاترین سطح کیفی خدمات به متقاضیان این سرویس گشته است. بازیابی اطلاعات همانگونه که از نام آن پیداست فرآیندی است که طی آن کارشناسان این حیطه با استفاده از ابزار تخصصی این کار، اطلاعات و داده های از دست رفته را بازیابی نموده و مجدداً در اختیار کاربر قرار می دهند.

احتمالاً برای شما یا یکی از دوستانتان پیش آمده باشد که به دلیل برخی اتفاقات غیرقابل پیش بینی یا به دلیل برخی سهل انگاری ها، اطلاعات ذخیره شده در دستگاه را از دست داده و دیگر به آنها دسترسی نداشته باشید. در این زمان نخستین فکری که به ذهن شما و دوستان تان می رسد چیست؟ بله؛ نخستین تصور آن است که آیا امکان بازیابی اطلاعات وجود دارد. در صورت مواجهه با این مشکل و از دست رفتن اطلاعات ذخیره شده در هر یک از دستگاه هایتان –اعم از موبایل، هارد، لپ تاپ و..- می توانید به مرکز بازیابی اطلاعات مراجعه کرده و تخصصی ترین سرویس های مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.

KeyTech

کمرودی

کارشناس تولید محتوا